6 Şubat 2012 Pazartesi

title

test

29 Nisan 2010 Perşembe

Google ADV Preview Test for IE

Google ADV Preview Test


26 Mart 2010 Cuma

Reklam Yöneticimizde Yazı Düzenleme Kutucuğu

Reklam yöneticimizin bir diğer problemi de kullanıcının girmiş olduğu yazıların ön izlemede görüntülenmesi ve editörde görüntülenmesi farkıydı. Bu farkı kapatmak adına, editörümüzda tanımlama şablonlarından okunabilen TEXTAREA nesnesine genişlik ve yükseklik belirterek ve hatta renk, yazı tipi ve boyutunun da aynı zamanda ön izlemesi olabilen yazı alanları oluşturduk. Bu yazı düzenleme alanlarını oluşturmamızdaki asıl sebep kullanıcıya görüntülenecek yazının ne kadarının görüneceğini ve yazı boyutunu değiştirdiğinde reklamda nasıl değişikliklere sebep olabileceğini göstermekti.
Bu aracımızın diğer temalarda da kullanıma geçmesi için tek yapmamız gereken şablon tanımlama dosyasında yazı alanına genişlik ve yükseklik değeri belirtmek. Gerekli işlemleri sistem zaten kendiliğinden yapacaktır.

20 Mart 2010 Cumartesi

ADV Manager Tema 1

Reklam yöneticimizin son haline uygun, basitleştirilmiş, birden fazla resim boyutunu destekleyen ve esnek yazı görünümlerini destekleyen bir reklam şablonu hazırladım. Bu şablonun yeteneği bir sonraki şablonlar için örnek olacak şekilde yaratıldı. Şablon tanımında da sonradan eklenen bazı değişiklikler olduğundan, reklam yöneticimizin tüm özelliklerini desteklemesi çok önemli.

Reklam Yöneticimizde Resimler için Konumlandırıcı

Yazı konumlandırıcımızın ardından resim nesnelerimiz için de aynı işlemi sağlayacak bölümümüzü hazırladık. Özellikle not düşmek istediğim bir nokta da var. Flash dosyamızda resim yüklemesi yapabilmemiz için kullandığımız kod, eğer Actionscript 2.0 dışında bir sürüm ile yayımlanırsa, şablon resim yükleme yeteneğini kaybediyor. Şimdilik bu bir problem gibi gözükmüyor ancak, eğer ileride Actionscript 3.0 veya daha yeni sürümler ile yayımlanacak şablonlar hazırlarsak, eski kodlarımız pek te yararlı olmayacak.

19 Mart 2010 Cuma

Reklam Yöneticimizi Geliştiriyoruz

Hafta sonu hazırladığım reklam şablonu dedemesi sonucu karşılaştığım eksiklerin hızlı bir şekilde giderilmesi için sistemde geliştirmeler yapmam söz konusu oldu. Sistemi esnek hazırlamış olmamın faydası ile bu işi oldukça kolay ve hızlı bir şekilde hazırlayabiliyorum. Öncelikle, her şablon için ayrı resim boyutu tanımlanabilmesi ve sistemin gerekli boyutlandırmayı yaparak gerekli boylarda resmi küçültülmesi ile ilgili geliştirmeyi yaptım. Bu sayede, şablonunda farklı boyutta resimler kullanan reklam şablonları da kolaylıkla sistemde yer alabiliyor olacak.
Bir diğer konu da sistemde standart olarak hazırlanan şablonların sabit konumlu olmaları ve şablon boyutları değiştikçe içeriğin bu yönde sığmaması veya çok küçük boyutlarda görüntülenmesi söz konusuydu. Bu doğrultuda ilk hamlem şablon editörüne bir konumlandırma joystick'i eklemek oldu. Bu araç sayesinde şablon içerisinde değiştirilen yazı veya resim nesnelerinin konumları da değiştirilebiliyor olacak.
Bu noktada her şablonda yer ihtiyacı farklı olacağını ön görmemiz çok ta zor olmayacaktır. Bu gibi bir problemi de ortadan kaldırmak için her boyut şablon için düzenleme ekranının görüntülenmesi, değişikliklerin ayrı ayrı tutulması söz konusu olacaktır.
Şablonlarımızı daha yetenekli ve kullanışlı olmasını sağlayacak olan bu yenilik ile ilgili çalışmalarıma başlamış bulunmaktayım...