19 Mart 2010 Cuma

Reklam Yöneticimizi Geliştiriyoruz

Hafta sonu hazırladığım reklam şablonu dedemesi sonucu karşılaştığım eksiklerin hızlı bir şekilde giderilmesi için sistemde geliştirmeler yapmam söz konusu oldu. Sistemi esnek hazırlamış olmamın faydası ile bu işi oldukça kolay ve hızlı bir şekilde hazırlayabiliyorum. Öncelikle, her şablon için ayrı resim boyutu tanımlanabilmesi ve sistemin gerekli boyutlandırmayı yaparak gerekli boylarda resmi küçültülmesi ile ilgili geliştirmeyi yaptım. Bu sayede, şablonunda farklı boyutta resimler kullanan reklam şablonları da kolaylıkla sistemde yer alabiliyor olacak.
Bir diğer konu da sistemde standart olarak hazırlanan şablonların sabit konumlu olmaları ve şablon boyutları değiştikçe içeriğin bu yönde sığmaması veya çok küçük boyutlarda görüntülenmesi söz konusuydu. Bu doğrultuda ilk hamlem şablon editörüne bir konumlandırma joystick'i eklemek oldu. Bu araç sayesinde şablon içerisinde değiştirilen yazı veya resim nesnelerinin konumları da değiştirilebiliyor olacak.
Bu noktada her şablonda yer ihtiyacı farklı olacağını ön görmemiz çok ta zor olmayacaktır. Bu gibi bir problemi de ortadan kaldırmak için her boyut şablon için düzenleme ekranının görüntülenmesi, değişikliklerin ayrı ayrı tutulması söz konusu olacaktır.
Şablonlarımızı daha yetenekli ve kullanışlı olmasını sağlayacak olan bu yenilik ile ilgili çalışmalarıma başlamış bulunmaktayım...

0 yorum:

Yorum Gönder