16 Ocak 2010 Cumartesi

ADV Manager Editör Özellikleri


Reklam yöneticimizin editör ve arka planda çalışması gereken sistemi hazırlandı. Uzun zamandır burada bilgi vermediğim için şu ana kadar neler yaptık bir özeleyelim ve ADV Manager sistemimizin özelliklerini listeleyelim.

Reklam Temaları

Öncelikle, yöneticimizin reklam şablonlarındaki yeteğinden bahsedelim. Reklam yöneticimizin en güçlü yanlarından biri olan otomatik tema tanımlayıcı sistemi ile sisteme her çeşit ve özelliklere sahip reklam şablonları eklememiz mümkün olabiliyor. Reklam Yöneticimiz sisteme yüklü olan temaların tamamını tarayarak bir kategori listesi hazırlıyor. Bu kategori listesinden seçilen temanın da editöre aktarılmasını sağlıyor. Editörümüz gelen temanın şablon dosyasından yapısını tarayarak gerekli veriler için editör formunu hazırlıyor. Dolayısı ile şablon değişiklikleri tamamı ile bağımsız ele alınıyor.

Reklam Önizlemesi

Editörümüzün hazırlamış olduğu form nesnelerinin otomatik olarak şablon dosyamız ile ilişkilendirilmesi için de bir sistem geliştirdik. Bu sistem her bir form elemanını tarayarak, flash verileri ile ilişkilendiriyor ve her bir değişkenin değişikliğinde şablon dosyamız güncellenerek önizleme bölümündeki flash dosyamız güncelleniyor. Yine önizleme bölümümüzde kullanıcılar için pratik yönetim butonlarımız mevcut. Bu butonlar ile flash dosyamızda Güncelle, Oynat, Durdur, İleri Sar, Geri Sar gibi yönetimsel hareketler yapmamız mümkün.

Reklam'a Resim Eklemek

Reklam editörümüzün bir diğer özelliği de yüklediği form nesnelerinden biri resim ise, bunun için bir arayüz oluşturmak. Kullanıcı lokal bir konumdan resim yükleyebiliyor ve yüklediği resmi kaldırabiliyor. Tabiiki bu resmin de Flash önizlememizde görüntülenmesi sözkonusu. Burada kritik noktalardan biri, kullanıcı her resim yükleme ve kaldırma işlemlerinde aynı isimle bir dosyanın mevcut olabileceği ihtimali ve yüklenen resim dosyalarının ihtiyaç dışı olması durumunda kaldırılmasıydı. Resim yüneticimiz ile de gereksiz resimlerin aynı isim ile olduğunda yeniden adlandırılmasını ve ihtiyaç dışı olduğunda kaldırılmasını sağladık.

0 yorum:

Yorum Gönder