2 Aralık 2009 Çarşamba

Adım Adım İlk Reklamımız #3

HTML formumuz ve Flash reklamımız arasındaki ilişkiyi otomatize edebilmek için Adobe'nin geliştirmiş olduğu ExternalInterface kütphanesini kullanmayı planlamıştık. Bu adımımızda özetle; yapılan yazı değişiklikleri, renk değişiklikleri ve font değişikliklerinin anında Flash animasyonumuzda görüntülenmesini sağlayacağız.
...
Şimdi, yaptığımız çalışmadaki bir gelişmeden bahsetmek isyiyorum. Adobe'nin hazırlamış olduğu ExternalInterface kütüphanesini kullanmaya gerek kalmadan da aslında biz güvenli bir şekilde flash dokümanına değişken gönderebiliyoruz. SWFObject adında bir araç sayesinde bu işi kolaylıkla yapabileceğiz.
Bu gelişmeler doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürelim, bakalım ortaya ne çıkacak...
...

Yaptığımız değişiklikler ile, editörümüzden artık, flash dosyasında değişiklikler yapmamız mümkün olabiliyor. Renk, font, foyut ve yazının değiştirilmesi ve flash dosyasında daha kolay bir yönetim sağlanabilmesi için reklam ön izlemesi bölümünde control butonları koymayı planladım. Bu butonlar sayesinde, güncelleme işlemleri, oynatma, durdurma, ileri sarma ve geri sarma gibi özellikler eklememiz söz konusu olabiliyor. Yine sistemin hazırlanmasında bir otomatizasyon gerekeceği için bu konuda daha sonra geliştirme yapmamız gerekecektir.
Özetle, editörümüzün reklam dosyamıza değişkenler göndermesi ve bu değişkenlerin flash dosyamız tarafından kullanılması işlemlerini gerçekleştirdik ve sonuç olarak, flash dosyası içerisinde bulunan yazı alanlarının düzenlenmesi gerçekleşebildi.
Bir sonraki adımımızda Flash dökümanımıza kullanıcı tarafından logo eklenmesini hazırlayacağız.

0 yorum:

Yorum Gönder